dilluns, 3 d’agost del 2009

Assetjament policial a Torredembarra

Un aparatós dispositiu d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra intervé de forma il·legítima i sense precedents a Torredembarra. Diverses persones resulten contusionades a causa dels cops de porra i les empentes dels agents.


La passada matinada del 2 d'agost de 2009, i durant la clausura del bar musical “Nose”, un aparatós dispositiu policial va irrompre de forma contundent les persones que romanien al carrer un cop el bar ja havia tancat les portes.


Una vintena de persones van ser sorpreses quan una furgoneta d'antiavalots amb una actitud intimidatòria va aparèixer al carreró; els agents van carregar, colpejar, retenir, registrar i identificar a l'atzar i durant prop d'una hora a 7 persones.

Els agents, amb actitud autoritària, i en cap cas en llengua catalana, van assetjar els 7 ciutadans, negant el dret d'auxili, negant-los parlar amb els propis companys retinguts, negant-se a identificar i impedint que els retinguts gravessin la lamentable actuació policial.

Les 7 persones, totes elles sense antecedents i sense cap substància il·legal al damunt, van contemplar amb els seus propis ulls la impunitat amb que aquest cos policial actua.


El dispositiu policial va arribar sense que hi hagués hagut cap queixa ni veïnal, ni del mateix establiment; per la qual cosa afirmem que els agents venien amb ganes d'actuar de forma injustificada, fent efectives les lamentables tasques d'aquest més que qüestionat “cos de seguretat”.


Així doncs:


  • Responsabilitzem el consistori i els organismes municipals competents del fet de permetre que els Mossos d'Esquadra actuïn violentament, impunament i de forma injustificada a Torredembarra i arreu. I a la conselleria d'interior de la Generalitat de permetre i de no investigar en cap cas, l'actitud d'aquest cos policial que ja campta amb una llarga llista d'antecedents de maltractaments i actituds bel·ligerants arreu del Principat de Catalunya.


  • Exigim al consistori municipal que investigui els fets ocorreguts, que trobi els agressors que s'amaguen dins d'aquest cos, que doni explicacions als identificats i colpejats, i que investigui aquest cos policial de dalt a baix abans que campin impunament per la nostra vila; de no ser així, iniciarem els pertinents tràmits legals i les protestes veïnals, per tal de fer visible i fer comparèixer els responsables d'aquests fets, ja siguin els mateixos agents i els càrrecs públics implicats.



Torredembarra. Baix Gaià. Països Catalans.

La Gaianada, col·lectiu independentista del Baix Gaià.

2 d'Agost de 2009.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada