dilluns, 10 d’agost de 2009

Manifest de presentació de la campanya "Freedom for the Catalan Countries"

Entremig dels Estats espanyol i francès existeix una realitat, social i cultural. Aquesta realitat són els Països Catalans, un país no reconegut ni per cap dels dos estats ni per Europa.

Aquest país desconegut arreu del món té més de 1000 anys d’història, un país que malgrat ser ocupat per altres estats, dividit en diferents administracions autonòmiques, perseguida la seva gent, les seves institucions, les seves tradicions i la seva llengua, encara es conserva viu i en lluita per a assolir la seva llibertat.


EXTENSIÓ TERRITORIAL

Els Països Catalans el conformen 5 territoris. Dins de l’Estat francès hi ha la Catalunya Nord amb Perpinyà com a ciutat més important. Dins de l’Estat espanyol es troba la resta de territoris: el Principat de Catalunya amb la capital de Barcelona, el País Valencià amb la capital de València, les Illes Balears amb la capital de Palma de Mallorca i la Franja de Ponent de la qual la població més important és Fraga.


IDIOMA

La llengua dels i les catalanes és el català. És una llengua romànica d’origen llatí. Ha estat una llengua discriminada i perseguida durant segles i que actualment lluita per a la seva normalització i oficialitat. El català el parlen uns 9 milions de persones i uns 5 com a llengua materna.


INICI DEL CONFLICTE POLÍTIC

Tots els territoris dels Països Catalans (exceptuant Catalunya Nord) fóren ocupats per Espanya a mans de la seva monarquia ara fa 302 anys, a través de la Guerra de Successió al 1707. El territori de la Catalunya Nord fóu ocupat per França al 1659 a través del Tractat dels Pirineus. A partir d’aquestes ocupacions el català va ser suprimit de les institucions, i els governs van ser aniquilats. Va ser l'inici de la pèrdua de les llibertats col·lectives i atacs contra la llengua i cultura catalanes. Els catalans han patit imposicions i represàlies: dictadures feixistes, monarquies, assassinats i empresonats.


ORGANITZACIONS, COL·LECTIUS I SINDICATS DE L’ESQUERRA INDEPENDENTISTA CATALANA

Davant d’aquest panorama s’ha de traçar una alternativa per nosaltres molt clara: la independència, el socialisme i la destrucció del patriarcat als Països Catalans. En aquest sentit seguim treballant amb el conjunt de l’esquerra independentista:

CAJEI i Maulets, Alerta Solidària, SEPC, Endavant (OSAN), les CUP, la COS, RESCAT i des de diferents col·lectius, ateneus i casals.

Totes aquestes organitzacions conformen l’Esquerra Independentista als Països Catalans, la qual treballa per una ruptura definitiva amb els Estats espanyol i francès i donar resposta als més de 300 anys de submissió, repressió, d’ocupació i de resistència als Països Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada