dilluns, 22 de febrer del 2010

Crònica de la Xerrada sobre Muntanyans II


El passat divendres 19 de febrer, una quinzena de persones van assistir a l'acte organitzat per la Gaianada juntament amb la Plataforma Salvem els Muntanyans. L'acte en forma de conferència i taula rodona, es va dividir en dos parts: la primera, a càrrec de Ramon Farré, on va tractar d'explicar la història des de que es dóna la senyal d'alerta, esmentant l'inici del conflicte que avui en dia hi ha en aquells tarrenys; en la segona part, a càrrec de Carles Perdiguero, s'explicà l'actual conjuntura judicial del procés engegat per la mateixa Plataforma, i destacant, la nul·la voluntat de totes les diferents formacions polítiques, per intentar aturar els projecte urbanístic Muntanyans II.

Aquest projecte preveu la construcció d'uns 550 habitatges que deixarien aïllats als Muntanyans, la quarta zona humida més important del principat de Catalunya, trencant així el connector biològic que posa en relació l'ecosistema protegit amb l'interior de la comarca.

Estan el procés judicial engegat, segueix sent responsabilitat política aturar aquest projecte. la ciutadania es va mostrar a través de manifestacions històriques a la vila contra aquest projecte durant el 2006, però ha mancat voluntat politica fins i tot d'aquells que s'autoanomenen d'esquerres i ecologistes. Un dels principals factors del debat, és que en el terreny on es vol edificar, és inundable, per tant, posaria en perill no només aquest projecte sinó també les persones que en un futur pretenguin viure-hi.

La Gaianada. Països Catalans.
19/02/10

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada