dijous, 8 de juliol del 2010

Manifest de la Gaianada front la sentència del tribunal constitucional

Publiquem el manifest que em tret i us animem a participar tant dels actes que tindran lloc el 10 de Juliol pel matí a Reus, com de la manifestació convocada per Òmnium Cultural a Barcelona. El bloc de l'Esquerra Independentista es trobarà a l'alçada de Palau Robert del Passeig de Gràcia, on començarà la manifestació.

Manifest de la Gaianada:

"Presenciem el desenllaç d’un culebrot que ens ha marejat durant més 7 anys, any en el qual el president del estat espanyol ens deia que aprovaria l’estatut que sortís del parlament de la Ciutadella barcelonina. S’ens va dir que aquest estatut sorgiria de la voluntat popular dels catalans.

En aquells temps s’ens convidà a fer propostes a l’autocar del estatut que recorregué diverses ciutats i poblacions del principat, per tal de recollir les propostes i demandes de la societat civil. Però des d’aquell primer reflex nítid de la voluntat al estatut sortint del tribunal constitucional, més que un debat interpretatiu de la voluntat del poble, el que hem presenciat ha estat un lamentable espectacle en el qual es prostituia la voluntat del poble en nom seu, en el qual ha anat passant per successius filtres: una recerca d’un terme mig entre les propostes dels diferents partits, la censura d’un comité d’especialistes en dret constitucional, el permís espanyol en el pacte Mas-Zapatero, una consulta en la qual la població es trobava ja més que desorientada, un acord de finançament que limitava ja de facto les possibilitats de desenvolupar-lo i finalment, un Tribunal Constitucional decidit a una operació de cirurgia que posés i tragués coses al seu interés, insistint fins a vuit cops que els catalans “som espanyols”.

I és que aquí l’únic engany que hi havia era l’engany espanyol, doncs un estatut és una llei orgànica espanyola, i en una llei orgànica espanyola la voluntat d’una part creixent del poble català no hi cap. No hi cap el reconeixement a la existència dels Països Catalans, no hi cap el dret a l’exercici de l’autodeterminació, i per no caber-hi, no caben ni les propies mentides dels qui ens governen. Els mateixos que han caigut en el ball de màscares a cada un dels capitols abans esmentats del culebrot que la burocràcia espanyola ens tenia preparada, aquella que un 1969 quedaba “atada y bien atada”, ara volen encapçalar manifestacions que els donin un protagonisme que han malbaratat amb el seu espectacle mediàtic.

En un moment de crisi, on augmenten a marxes forcades les retallades socials que el capital privat exigeix als governs, organitzat a nivell mundial per suplantar la sobirania dels pobles i les classes populars; en un moment en el qual s’ha fet públic l’espoli econòmic que pateixen els Països Catalans, es clarifica, que sóm encara una colònia utilitzada i maltractada per projectes politics aliens a la nostre realitat social: patim una dominació econòmica que es concreta en l’espoli fiscal i el fals acord de finançament; una dominació cultural que es concreta en la pressió permanent dels lobbies espanyolistes sobre la nostre societat; i una dominació politica que s’ha concretat amb la via estatutaria.

La justícia, el finançament i el futur de la llengua no cal buscar-los al estat espanyo, sinó que cal buscar-los allà on milers de voluntaris que han fet possibles les consultes han tret forces per a fer-les possibles: la organització popular en tots els àmbits de la cultura, la economía, la politica i la societat. La llibertat dels Països Catalans no cap ni a la monarquia espanyola, ni a la república fracesa. La llibertat dels Països Catalans no cap en la legalitat d’aquests estats.

Cap Estatut no ens farà lliures!

Volem la independència dels Països Catalans!"

Més informació:

Manifest unitari de l'Esquerra Independentista a nivell nacional

Manifest de l'Esquerra Independentista del Camp

Presentació del lema de l'Esquerra Independentista a la manifestació del 10J

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada