diumenge, 17 d’abril del 2011

2a Marxa per les Terres de Gaià: vine a caminar!

Per segon any consecutiu arriba la segona Marxa per les Terres del Gaià. La marxa té per objectiu reivindicar la conservació i protecció d'aquest territori i el cabal ecològic del riu. Des que Franco va fer construir la presa del Catllar, el riu Gaià s'ha vist abocat a una sequera absoluta en el seu últim tram, que cobreix la zona del Baix Gaià. Actualment la major part de l'aigua es transvassada cap a Barcelona o utilitzada per Repsol YPF com a refrigerant a la petroquímica de Tarragona. Al llarg del recorregut es lliurarà el manifest de la marxa a cada ajuntament de les proximitats del riu gaià, el qual defensarà la necessitat de la creació d'un Consorci que contribueixi a protegir i difondre el patrimoni cultural, social, agrícola i natural de les Terres del Gaià. La marxa finalitzarà a les 17:00h del 1 de maig on es llegirà un manifest i es realitzarà una acció simbòlica.

El recorregut d'enguany passarà pels paratges naturals que es troben en paral·lel des del naixement del Gaià fins a la desembocadura, durant els tres dies conecutius del 29 i 30 d'Abril, i 1 de Maig. El recorregut serà el següent: Santa Coloma de Queralt, Santa Perpètua de Gaià, Querol, Pont d'Armentera, Santes Creus, Aiguamúrcia, Vila-rodona, Vilardida, Montferri, Bràfim, Vilabella, Renau, Argilaga, El Catllar, Ardenya, La Riera de Gaià, Ferran, Altafulla i Tamarit.

El preu de la marxa inclourà assegurança en cas d'accident, àpats, transport d'equipatge i la samarreta d'enguany. Per inscriure-us podeu escriure a tamariu@tinet.cat o trucar als telèfons: 620 84 04 79, o al 655 48 61 16. Cal omplir obligatoriament la butlleta que se us facilitarà (podeu descarregar-la aquí) i no és obligatoria assistir tots els dies. El preu varia segons l'assistència: 1 dia - 20€, 2 dies 30€ i 3 dies 40€. El primer dia sortirà un autobús de Torredembarra i Altafulla per anar fins a Santa Coloma de Queralt gràcies al suport del Consell Comarcal del Tarragonès.
Organitza: Plataforma Salvem el Gaià

Consulteu el recorregut detallat al bloc de la Plataforma Salvem el Gaià (clica'm).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada