dimecres, 9 de desembre de 2009

Comunicat de La Gaianada front la detenció de 34 joves de l'esquerra independentista basca

El passat 24 de Novembre, 34 companyes pertanyents al moviment juvenil per l'alliberació social i nacional d'Euskal Herria eren detingudes per la Policia Nacional Española i la Guardia Civil. Van haver de fer servir 650 agents per a efectuar la macro-operació per detindre els joves i efectuar més d'un centenar de registres a diferents vivendes, tabernes i locals d'associacions veïnals.

Els 34 joves que han estat posats sota jurisprudència, han denunciat tocaments, simulacions de violació, cops al cap i als genitals, insults i presions psicològiques després d'abandonar la situació d'incomunicació. Alguns d'ells han estat fins a quatre dies en aquesta situació, fins que han estat posats en mans del tribunal especial .

Des de la Gaianada, Col·lectiu independentista del Baix Gaià, volem expressar la nostre solidaritat amb els joves detinguts i donar-los el nostre suport en aquestes hores dificils. Així, l'estat espanyol deixa ben clar quin és el seu diàleg i quina la seua estratègia, contra la tenacitat i la perseverança de l'esquerra independentista vasca per alliberar-se del jou espanyol.

Des dels Països Catalans, encoratgem a la joventut vasca a resistir i sortir un cop més, més enfortits de la repressió.

Prou repressió al jovent que lluita, ni a Euskal Herria, ni enlloc!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada